Ons motto: aan de slag met het moois dat Nederland te bieden heeft!

Dit recept voor vier personen is een variant op de Hollandsche stamppot, met daarin Turkse en Marokkaanse ingrediënten.

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen, 750 g. winterwortelen (of ook een kilo), paar grote uien naar smaak (rood is minder sterk, maar aardig voor de kleur), Turkse worstjes, kruiden: gemberwortel, zout, ra’s al hanout (een Marokkaans kruidenmengsel – Wikipedia). Er kunnen nog spekjes bij, of juist Turkse geitenkaas. Boter afhankelijk van eventuele goede voornemens.

Bereiding

Schil aardappels en winterpenen en snij ze in stukken. Winterpenen niet te groot anders zijn de stukken straks nog hard als de aardappels al gaar zijn. Kook aardappels, wortels en 1 gesnipperde ui samen tot gaar. Voeg ook een theelepel ra’s al hanout toe en wat geraspte gember. Begin na kwartier met bakken van de Turkse worstjes. Voeg kort daarna de rest van de ui, gesnipperd toe, zodat die lekker meebakt. Ook hier wat geraspte gemberwortel (niet te zunig). Als aardappels enzo gaar zijn, stampen. Voeg eventueel nog wat ra’s al hanout toe als het niet ‘oosters’ genoeg is.

Opdienen

Doe de hutspot in een schaal, snij de worstjes in stukjes en drapeer die over de schaal met de uitjes-gemberjus. Of vega: meng stukjes geitenkaas door de hutspot, doe de hutspot in de schaal en drapeer er nog wat geitenkaas bovenop, met wat geraspte gember. In beide gevallen is het lekker de schaal nog even onder grill te zetten.

Een vrolijk Kerstfeest en een gezamenlijk Nieuwjaar